Een goed matras is ontzettend belangrijk voor mensen met parkinson. Een goede nachtrust is erg belangrijk. Een goed matras, als deze een zeer goede ondersteuning en aanpassend vermogen biedt, kan de klanten overdag iets dragelijker maken. De spieren krijgen dan de kans om uit te rusten, zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen. Om nog meer uit een nachtrust te halen, is er echter meer nodig dan alleen een goed matras. Een goede bedbodem is namelijk ook erg belangrijk. In dit artikel vertellen we u waarom een goede bedbodem belangrijk is, en voor welke bedbodem u het beste kunt kiezen bij parkinson.

Het belang van een goede ondersteuning

Een bedbodem is bedoeld om het lichaam te ondersteunen. Hoewel een goed matras dit ook al doet, kan de mate van ondersteuning aanzienlijk verbeteren wanneer het matras op een goede bedbodem gelegd wordt. Zoals al eerder benoemt is een goede ondersteuning essentieel voor het lichaam, helemaal wanneer u of een dierbare parkinson heeft. Bij een goede ondersteuning kan het lichaam ontspannen gedurende de nacht. Doordat de bedbodem het lichaam ondersteunt, hoeven de spieren in het lichaam niet aan te spannen. Omdat parkinson ze spieren aantast, is dit natuurlijk erg belangrijk.

Welke bedbodem is het meest geschikt?

Er zijn veel verschillende bedbodems. Van lattenbodems tot spiraalbodems, de keuze is reuze. Er zijn geschikte en minder geschikte bedbodems. Een lattenbodem is in principe een prima keus. Deze heeft geen negatieve invloed op de werking van het matras, maar draagt er ook niks aan bij. Een bedbodem met veren raden wij in principe altijd af. Dit omdat de veren in zo’n bedbodem tegendruk geven op de spieren. Dit is niet wat u wilt wanneer de spieren ontlast moeten worden.

Als u de beste ondersteuning wil, kunt u het beste kiezen voor een boxspring. Een boxspring is ook vaak wat hoger, waardoor in en uit bed stappen makkelijk wordt. Wanneer u kiest voor een boxspring, is het belangrijk om na te gaan waar de boxspring van gemaakt is. Er zijn namelijk twee soorten boxsprings: een gemaakt van veren en een gemaakt van koudschuim. Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, raden wij veren altijd af. Hetzelfde geldt dus voor veren in een boxspring.

Hoewel er verschillende aanbieders boxsprings hebben, is er maar een aanbieder die gebruik maakt van koudschuim boxsprings, namelijk Decupré. Voor meer informatie over hun boxsprings, klik hier.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel