De ziekte van Parkinson is, vanwege haar vele verschillende symptomen, een ontzettend vervelende ziekte. Om dezelfde reden, kan het slapen op een slecht matras een grote impact hebben voor een Parkinson patiënt. In deze blog wordt hier dieper op in gegaan. Daarnaast zullen wij uitleggen bij welk matras u het meeste baat bij heeft in het geval van Parkinson.

Stijve spieren

Slapen op een slecht matras heeft voor een ieder negatieve gevolgen. Maar voor een Parkinson patiënt leidt het tot nog veel meer complicaties. Een matras moet eigenlijk altijd, maar zeker in het geval van Parkinson, aan twee essentiële eigenschappen voldoen: een uitstekende ondersteuning en een ongekend hoog aanpassend vermogen. Een slecht matras voldoet niet voldoende of soms zelfs helemaal niet aan deze twee eigenschappen.

Slaapt u op een slecht matras terwijl u een Parkinson patiënt bent, dan zullen uw spieren stijver aanvoelen dan wanneer u op een kwalitatief hoogwaardig matras slaapt. Een slecht matras heeft namelijk een slecht aanpassend vermogen. Het gevolg hiervan is dat het matras niet optimaal naar uw lichaam vormt waardoor er druk op uw lichaam ontstaat. Door deze druk krijgen uw spieren niet de mogelijkheid om te ontspannen en te herstellen. Zodoende raken uw spieren overbelast waardoor ze stijver zullen aanvoelen.

De gevolgen van een slecht matras voor Parkinson patiënten; een slecht aanpassend vermogen leidt tot stijvere spieren.

Anderzijds wordt uw lichaam niet voldoende ondersteund door een slecht matras waardoor uw natuurlijke houding belemmerd wordt. Het gevolg hiervan is dat uw spieren zich gedurende de nacht extra moeten inspannen om de natuurlijke houding alsnog te kunnen realiseren. Dit leidt er eveneens toe dat uw spieren niet de mogelijkheid kunnen krijgen om te ontspannen en herstellen. Net als in het geval van een slecht aanpassend vermogen, komt u op deze wijze met stijve spieren uit bed de volgende ochtend.

Verstoorde nachtrust

Naast het hebben van stijve spieren, is een verstoorde nachtrust ook één van de veel voorkomende symptomen van Parkinson. Maar wist u dat het matras waar u op slaapt een grote invloed heeft op uw slaapcomfort en daarmee uw slaapkwaliteit? Zo heeft een slecht matras een laag slaapcomfort. Het gevolg hiervan is dat u (wellicht onbewust) minder comfortabel ligt. Daarnaast zorgt een laag slaapcomfort er ook voor dat u vaker zal draaien gedurende de nacht. Beide aspecten zorgen ervoor dat uw slaapkwaliteit achteruit gaat waardoor u zich dus minder fit zult voelen gedurende de dag.

Het belang van een goed matras voor Parkinson patiënten

Indien u, ondanks de ziekte van Parkinson, het beste uit uw nachtrust wilt halen, is het van belang om op een kwalitatief hoogwaardig matras te slapen. Zodoende komt u namelijk sneller in de diepe slaapt en blijft u bovendien langer in deze slaapfase. Met als gevolg dat u ’s ochtends uitgeruster uw bed uit komt. Daarnaast kan een kwalitatief hoogwaardig matras bijdragen aan de vermindering van uw stijve spieren. Zodoende wordt uw leven met Parkinson net een beetje aangenamer.

Het belang van een kwalitatief hoogwaardig matras voor Parkinson patiënten.

Slaapadvies

Bent u overtuigd van het belang van een hoogwaardig matras voor Parkinson patiënten maar weet u niet welk matras aan de juiste vereisten voldoet? Dan kunt u bij een aantal bedrijven advies aanvragen. Dit kunt u bijvoorbeeld geheel vrijblijvend en kosteloos bij Decupré doen, de marktleider in de zorgsector. Zij hebben jarenlange ervaring en dus al duizenden tevreden klanten geholpen. Zij weten als geen ander hoe zij hun ervaring, kennis en expertise in moeten zetten om uw te helpen! Ga naar www.decupre.com en vul het adviespaneel in. De specialisten van Decupré zullen u vervolgens spoedig te woord staan en u helpen bij het kiezen van het juiste matras dat volledig bij u past.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel